California EV
+7
Rocker
Maxster
Neli55
mguzzi
svarun13
Rudi
damian
11 posters
Stran 4 od 7
Stran 4 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: California EV
Bogban,LP!Verjetno bo res ME880.So pa zanimive cene:pri AC 148,enako Motoret,pri Širniku v Radljah ob Dravi pa 100 evrčkov,pri vseh z montažo.Pa se ni težko odločiti komu ga boš peljal,kajne.
Viva Guzzi!RUDI
Viva Guzzi!RUDI
Rudi- Število prispevkov : 545
Kraj : Maribor,Medič-5km zah.iz MB
Ko boš v Radljah, zovi, pridem na kafe, da katero rečeva...
mguzzi- Število prispevkov : 108
Zupi je napisal/a:Strom
Jaz bi še tiste svinjske rdeče nalepke pa zlate pokrove dol dal, kovinsko srebrna je prava.
Zupi
Rdečega orla bi pustil... ali pa morda namesto tega raje črnega, ampak sama oblika logotipa pa enaka (mislim da je iz detomaso časov).
Pokrovi... nič kar mat črn sprej ne bi rešil...
Na moji Cali mi je na brzinomeru izpadel gumb s kateri zavrtim dnevni števec na nulo.Ima mogoče kdo kakšen stari števec v katerem je še ta gumb in ča ga je sploh mogoče menjati.Sicer pa,če je šel ven,bi moral tudi noter,po zdravi kmečki pameti!Kaj porečete strokovnjaki?
Pozdrav-RUDI!
Pozdrav-RUDI!
Zadeva ima navoj, s katerim se gumb odvije. Odvija se ga v kontra smeri resetiranja števca.
Citiram:
Knob for your partial trip odometer come off & gotten lost? Go to your local Ace hardware store, go to the section with the misc supplies in all those little trays and look for knobs & shafts for household lamps!?! I found a great brass shaft & tiny plastic knob for $0.80! And know that Le Mans III knows how far it goes on a tank full!
Ker nimamo Ace hardware store v bližini, bom pogledal, če se mi kje v garaži valja kaj podobnega. Lahko ga pa seveda tudi naredimo - če najdemo tako majhne navojne svedre...
Lahko pa počakaš, da Damjan kaj naroča...
Citiram:
Knob for your partial trip odometer come off & gotten lost? Go to your local Ace hardware store, go to the section with the misc supplies in all those little trays and look for knobs & shafts for household lamps!?! I found a great brass shaft & tiny plastic knob for $0.80! And know that Le Mans III knows how far it goes on a tank full!
Ker nimamo Ace hardware store v bližini, bom pogledal, če se mi kje v garaži valja kaj podobnega. Lahko ga pa seveda tudi naredimo - če najdemo tako majhne navojne svedre...
Lahko pa počakaš, da Damjan kaj naroča...
Hvala,Strom,za info in trud,pa ti bom dolžan še en pir!
V nereljo bova morala "poračunati",če ne,se ga bo preveč nabralo za mojo penzijo!!!Pa še Zupiju sem obljubil,ker se je potrudil nabaviti nalepke za tank moje Cali.
Se vidimo v nedeljo!
LP-RUDI!
V nereljo bova morala "poračunati",če ne,se ga bo preveč nabralo za mojo penzijo!!!Pa še Zupiju sem obljubil,ker se je potrudil nabaviti nalepke za tank moje Cali.
Se vidimo v nedeljo!
LP-RUDI!
Rudi je napisal/a:Na moji Cali mi je na brzinomeru izpadel gumb s kateri zavrtim dnevni števec na nulo.Ima mogoče kdo kakšen stari števec v katerem je še ta gumb in ča ga je sploh mogoče menjati.Sicer pa,če je šel ven,bi moral tudi noter,po zdravi kmečki pameti!Kaj porečete strokovnjaki?
Pozdrav-RUDI!
Imaš jih na nemškem E-bay in siceer so dvojne dolžine - 39 mm in 35 mm
39 mm - Link
35 mm - Link
Poštnina do mene je še 6,00€
LP iz Ptuja
Maxster- Število prispevkov : 69
Kraj : Ptuj
Uf, če je pa tako poceni, pa kar na ebayu poklikaj... 35mm zadeva verjetno, saj piše spodaj, na katere paše.
Poštnina je verjetno enaka do Ptuja kot kamorkoli drugam po sloveniji.
Fanta,hvala za info!Bom poizkusil na E-bayu izpraskati.
Maxter,se nam boš pridružil v nedeljo?Krenemo pa ob 9h,ne pol ure prej,kot sem napisal,je še malo zgodaj in mrzlo.
Pozdrav-RUDI!
Maxter,se nam boš pridružil v nedeljo?Krenemo pa ob 9h,ne pol ure prej,kot sem napisal,je še malo zgodaj in mrzlo.
Pozdrav-RUDI!
Strom je napisal/a:Uf, če je pa tako poceni, pa kar na ebayu poklikaj... 35mm zadeva verjetno, saj piše spodaj, na katere paše.
Ja tako je.
Sem pa glih včeraj kupil zračni filter za mojo Florido. Sem vzel kar 2 kom in sta me prišla s poštnino do Ptuja celih 15,90 € Zeelo ugodno. Tukaj še Link
LP
Rudi je napisal/a:Fanta,hvala za info!Bom poizkusil na E-bayu izpraskati.
Pozdrav-RUDI!
Rudi z veseljem, ampak ravno ta vikend ne morem. Že jutri bi moral na Vseslovensko srečanje starodobnikov, ki je jutri 19.05.2012 z zborom pri gostišču Gurman na Ptujski v MB (pri TAM-u), pa izgleda da ne bo šlo. V nedeljo pa še na abrahama v Dalmacijo - k največjemu Slovencu v Dalmaciji - Šjor Mile v Vodice pri Šibeniku. Je tudi motorist, vozi pa Road Kinga. Mnogi Slovenci pa ga poznajo iz Konobe Kaleta v Vodicah. No te konobe več ni ampak odpira novo - Konoba Rustika. Res ne vem kako bom vse zmogel...
Če potrebuje kdo corbina za svojo cali (250€, iz Nizozemske, 20€ pride še poštnina do nas):
http://www.ebay.de/itm/Moto-Guzzi-USED-SEAT-CALIFORNIA-EV-CORBIN-03460500C-GU03460500C-/130823078404?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item1e75a9c204#ht_3533wt_906
http://www.ebay.de/itm/Moto-Guzzi-USED-SEAT-CALIFORNIA-EV-CORBIN-03460500C-GU03460500C-/130823078404?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item1e75a9c204#ht_3533wt_906
Strokovnjaki za Guzzije Damijan,Štrom,Zupi,Miran in ostali mojstri,prosim za vaše mnenje zakaj mi moja Cali od lani masti svečke že po nekaj desetih kilometrih.Poleti sem bil na servisu na 50.000km v NG pri prijatelju Marčelu,ki mi je tudi nastavil elektroniko.Za odpravo mastenja svečk,sva se dogovorila,da ga pred zimo pripeljem k njemu,da ga preko zime uredi,ko ni dosti dela.Ker me je zima presenetila,je Cali ostala v garaži.Imam občutek,da mi je začelo mastiti svečke po lanski zimi,ko sem ba na centralnem stojalu malo predolgo časa ogreval.Marčelo je sumil vodila ventilov ali celo injektorje(cena okrog 1400E novi).Ne vem če imajo vodila ventilov kakšna gumi ali teflon tesnila,katera sem mogoče uničil z pregretjem.Porabo goriva ima od 5,5l do 6l na dolge vožnje in do 7l lokalno in v moj breg,ki ga vozim v 1.in 2.brzini.
fantje,da slišim vaša mnenja,saj več glav več ve!
Pozdrav iz zasneženega in blatnega brega Mediča!
fantje,da slišim vaša mnenja,saj več glav več ve!
Pozdrav iz zasneženega in blatnega brega Mediča!
Olja nič ne papa?
Kako pa izgledajo zamaščene svečke? Mokre? Oljnate? Lahko povohaš, pa ugotoviš... Kašni so simptomi - motor ugasne, deluje le po enem cilindru? Kakšna je voltaža? Je akumulator še dober? Ga polni pri prostem teku in višjih obratih?
Če pride kaj olja zraven, je lahko bodisi čez vodila ventilov, ali pa mimo batnih obročkov.
V vsakem primeru bi moralo olje zgoreti, če v komori pride do izgorevanja. Enako z bencinom.
Injektorjev se pač novih ne splača kupovat... vsaj ne "original" guzzijevih. Je kup rabljenih po ebayu, cene okoli 100€/par (na pamet).
Najprej vsekakor zamenjati svečke z novimi in ustrezno nastavljenimi.
Kako pa izgledajo zamaščene svečke? Mokre? Oljnate? Lahko povohaš, pa ugotoviš... Kašni so simptomi - motor ugasne, deluje le po enem cilindru? Kakšna je voltaža? Je akumulator še dober? Ga polni pri prostem teku in višjih obratih?
Če pride kaj olja zraven, je lahko bodisi čez vodila ventilov, ali pa mimo batnih obročkov.
V vsakem primeru bi moralo olje zgoreti, če v komori pride do izgorevanja. Enako z bencinom.
Injektorjev se pač novih ne splača kupovat... vsaj ne "original" guzzijevih. Je kup rabljenih po ebayu, cene okoli 100€/par (na pamet).
Najprej vsekakor zamenjati svečke z novimi in ustrezno nastavljenimi.
Moja izkušnja je, če pušča olje v pušah-vodilih ventilov, se svinjsko kadi iz izpuha.
Če so svečke preveč mastne je narobe s prehrano-preveč svinjine (beri goriva) škodi, holesterol pa ven udari.
Jaz bi najprej pogledal svečke, po tem bi se pa malo z nastavitvami poigral. Menjava vodil ventilov je pa malce bolj zahtevna, treba jih je izprešati-molimo torej Guzzi bratje, da ni tako.
Zupi
Če so svečke preveč mastne je narobe s prehrano-preveč svinjine (beri goriva) škodi, holesterol pa ven udari.
Jaz bi najprej pogledal svečke, po tem bi se pa malo z nastavitvami poigral. Menjava vodil ventilov je pa malce bolj zahtevna, treba jih je izprešati-molimo torej Guzzi bratje, da ni tako.
Zupi
Zdravo,dečka,hvala za odgovor.Olja mi ne porabi preveč-bi rekel normalno,malo.Vžig in ostale nastavitve vbrizga,skratka vso elektroniko mi je Marčelo nastavil,tako da je to OK.Svečke sem vstavil nove,nastavljene na 0,7mm.Iz ospuha ni črnega dima,bom pa svečke res povohal,če imajo vonj po bencinu.Kompresijo sem lani meril-ta je okrog 11.Motor dela OK,vžiga v redu,edino ko toplega zaštartam,mi malo zatrokira,pa zalaufa.Kompresije mu še nisem izmeril,bom pa to storil.Mogoče da je res popustil oljni obroček na batih.Hudič se je naselil vanje!Bom še preveril in poročal.Hvala zaenkrat in želim lepe Velikonočne praznike vsem!
Ne vem zakaj si nastavljal elektroniko, če ti je delal ok? Enkrat se pripelji mimo, pa ga premeriva in priklopiva na računalnik, da vidim nastavitve. Danes sem registriral Quotico.
Lp Damjan
Lp Damjan
damian- Število prispevkov : 234
OK,Damijan,se ob priliki oglasim,pa pogledava.Prejšnje nastavitve niso bile enako za oba cilindra,pa jih je Marčelo ponastavil.
Čestitke za Quoto,dosti užitka v vožnji!
In še vesele Velikonočne praznike želim vsem!
Viva Guzzi! RUDI.
Čestitke za Quoto,dosti užitka v vožnji!
In še vesele Velikonočne praznike želim vsem!
Viva Guzzi! RUDI.
Rudi, glede prilike, tole vreme ne kaže, da boš pohitel, porkaduš imam ga že čez glavo-snega in dežja-packarija.
LP Zupi
LP Zupi
Nazadnje urejal/a Zupi Ned 31 Mar - 17:38; skupaj popravljeno 1 krat
Zupi,vzel si mi besede iz ust!Ampak-upanje umre zadnje!Če sva dočakala toliko let,bova še lepo vreme,ni hudič!
Guzziji naj ne bi imeli porabe olja, razen breve, norga in 1200 sporta, kjer sicer mašina olja ne kuri ampak ga malo vrže v airbox. Zato imajo te motorji tudi predviden izpust olja iz airboxa. Ostali pa naj ne bi imeli s tem problemov če je vse ok. Največkrat so popokani ali izrabljeni oljni obročki, v tem primeru zamenjava ni niti tako komplicirana niti draga. Lahko se zgodi tudi, da sta zamašeni cevki za povrat uparjenega olja nazaj v motor, takrat pa zaradi povečanega tlaka v motorju popusti kak semering ali pa udari skozi ventile v motor, takrat ti pa lahko masti sveče. Še nisem doživel, da bi bil uničen ali slab injektor ali pa zrabljena vodila pri 50kkm.
LP Damjan
LP Damjan
damian- Število prispevkov : 234
Damjan,LP!Hvala za pojasnila.Če misliš tisto povratno cev,poleti sem na Marčelovo opozorilo zamenjal "cev izdiha",ki je bila že v slabem stanju.Malo sem jezen na to mastenje,imam rad stvari urejene.Zadevo moram urediti,če ne prej,pa prihodnjo zimo.Da bi bil brez Guzzija daljši čas,bi težko preživel.Zaenkrat-lep pozdrav iz zasneženega brega!
No, zadeva je spet malce crknila (obratomer), pa smo končno se lotili in porihtali zadevo... tokrat je šla žička od navitja pri magnetu. K sreči na začetku, kjer je prilotana na kontakt.
Na sliki že zalotana nazaj.
Medtem sem že kupil na ebayu drug števec, za katerega ni bilo omenjeno, da deluje... in seveda ni. Cena je bila primerna, ampak je prav tako prekinjeno navitje. Očitno imajo ti števci nekaj težav, večino pa povzročajo vibracije, vendar se jih da poštimat.
No, medtem sem še malce potestiral različne gume.
Sava dela ustrezno dimenzijo za zadaj (M-Racer), sprednja je malo nižja, pa je nisem vzel.
Guma ima noro dober oprijem po suhem in mokrem, motor je stabilen in gre lepo čez ovinke. Oprijem je dejansko cca 5% boljši (čez prst) kot pri Michelin Pilot Activ, ki jih sicer gulim po cestah, cena je pa 40€ nižja.
Žal nisem probal kakšne bolj ekonomične vožnje, zdržala je pa 3.500km ne šparanja z gasom, niti ne avtocestami. Predvidevam, da bi zdržala enkrat več neke normalne vožnje (6-9.000).
Lahko toplo priporočim to gumo vsem, ki se vozijo malo bolj umirjeno, pa morda ne delajo nekih blaznih kilometrov, da ne bodo menjali gume z polnim profilom zaradi starosti (kakšne ME880 zdržijo 20.000km.
Pilot activ medtem... hmnja, pri zadnji sem ugotovil, da se oprijem bistveno zmanjša, ko gre guma proti koncu... vendar naredim 7.500km z njo, tako da bo to verjetno ponovno guma, ki jo bom radiral spomladi.
Ne vem kdaj sem kaj nazadnje napisal še kakšno poročilo o potrošnem materialu za cali ev (1998).
Diski... pri 100.000 zamenjal originalne za originalne nadomestne 5.5 Brembo 320 Oro. Ploščice sem uporabil Brembo modre (CC carbon ceramic.., se mi zdi), pač po priporočilu tovarne, kaj je najbolje za ta motor (brembo priporočilo, ne guzzi).
Zaviranje je enako odlično kot prej. Mogoče sem imel z EBC diski in ploščicami (testno peljal enako cali, le z drugimi zavorami) občutek še bolj brutalne moči zavor.
Diske sem vzel pri Carpimoto (italija)... so bili še najcenejši - cca 500€ za vse tri diske in komplete ploščic, pa poštnino.
Sedaj, cca 30.000km kasneje, so diski že dokaj blizu meje za menjavo. Eden od sprednjih je dobil nekaj zračnosti pri netih. Glede na prevožene km bi priporočil raje kakšne mehkejše ploščice (sicer sem jih menjal na cca 10-15.000km).
Naslednji diski bodo verjetno kar EBC... ploščice takisto, pa da vidimo, kako se obnesejo.
Naj še enkrat poudarim, da je za imeti v mislih, da vozim dokaj... dinamično... verjetno bi bolj umirjen voznik naredil vsaj enkrat več km z istim potrošnim materialom.
diagnostika za EV
Sem nov na forumu,pa bi rad izvedel,ali je okoli Lj. kdo,ki bi mi priklopil EV na tester!? Imam Cali EV 2005 letnik,prevoženih 40.000 km.Prejšnji vikend mi je v Avstriji akumulator zadela kap( star 2 meseca),kupljen pri Eurotonu in še zmeraj čakam na reklamacijo.Motor nima pravih obratov nad 3000. Lep pozdrav
Rocker- Število prispevkov : 18
Stran 4 od 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» California EV
» California
» california ev ne vzge
» California problem
» California 1971..........pa še kar
» California
» california ev ne vzge
» California problem
» California 1971..........pa še kar