Sedež California
+2
Bojan O
mguzzi
6 posters
Stran 1 od 1
Sedež California
Feri,
če se ne motim si preoblekel sedež. Sam razmišljam o podobnem, saj me po 300-400 km kar fajn boli trtica...pa me zanima, konkrteno, kakšno peno (gostota, tlačna trdnost) si vgradil in kako se obnova obnese v praksi ?
Vem, saj vem, najboljša rešitev je Corbin sitz...ampak...
bogdan
če se ne motim si preoblekel sedež. Sam razmišljam o podobnem, saj me po 300-400 km kar fajn boli trtica...pa me zanima, konkrteno, kakšno peno (gostota, tlačna trdnost) si vgradil in kako se obnova obnese v praksi ?
Vem, saj vem, najboljša rešitev je Corbin sitz...ampak...
bogdan
mguzzi- Število prispevkov : 108
Sedež za californijo
Lp Sem nabavil sedež pri TC moto shop v Lj. oziroma so mi ga obnovili in sem zelo zadovoljen.
Sproban tri dni v Dolomitih.Cena 300e z vstavljenim gelom.Lahko ga prideš sprobat v Celje.
Lep pozdrav Bojan
http://www.tc-motoshop.si/si/oprema/bagster-sedezi-g395.shtml
Sproban tri dni v Dolomitih.Cena 300e z vstavljenim gelom.Lahko ga prideš sprobat v Celje.
Lep pozdrav Bojan
http://www.tc-motoshop.si/si/oprema/bagster-sedezi-g395.shtml
Bojan O- Število prispevkov : 20
Kraj : Celje
Re: Sedež California
Bojan,
hvala za info. Če boš kaj na Koroškem (Muta), se ustavi na kavi ali pivu, da vidim to čudo. Če pa sam kaj furam tam okoli tebe, se oglasim.
Lahk pošlješ kakšno fotko ? Je iz enega dela ali so ti predelali starega ?
Mail: bogdan.zupancic@volja.net
tel: 051 429 960
hvala za info. Če boš kaj na Koroškem (Muta), se ustavi na kavi ali pivu, da vidim to čudo. Če pa sam kaj furam tam okoli tebe, se oglasim.
Lahk pošlješ kakšno fotko ? Je iz enega dela ali so ti predelali starega ?
Mail: bogdan.zupancic@volja.net
tel: 051 429 960
Lep pozdrav,
ka ma kdo takšno sedlo na guzzi-ju in kako se obnese, na tujih forumih sem bral da so kar dobri.
Kakše so pa kaj vaše izkušnje?
http://www.corbin.com/motoguzzi/jackal.shtml
ka ma kdo takšno sedlo na guzzi-ju in kako se obnese, na tujih forumih sem bral da so kar dobri.
Kakše so pa kaj vaše izkušnje?
http://www.corbin.com/motoguzzi/jackal.shtml
Bozo- Število prispevkov : 28
Lep pozdrav, takšnega ima predsednik,mojga baksterja iz tcja pa lahko vidiš pri meni.
Lep pozdrav Bojan
Lep pozdrav Bojan
Imam corbina. Zadovoljen zelo.
Sicer sem kupil rabljenega, ampak vseeno.
Sedi se super, tudi po daljši turi je bila rit OK. Je višji od originalnega, tako da so tudi kolena v bolj naravnem položaju.
Edini minus zaenkrat je to, da je usnjen, pa ga je treba pred dežjem ustrezno zaščititi. Raje bi imel iz umetnega usnja... ampak to bo prišlo na vrsto ob preoblačenju, ko bo potrebno.
Sicer imamo majstra v bližini Ljubljane, ki dela čudeže s sedeži... naredi vse razen osnovne plošče, ki se pritrdi na motor.
Če bi rad obdržal svoj sedež kot je, imam en kompleten original sedež za cali EV viška... v dobrem stanju. Dam za ene 60 eur pa pivo. Nakar se lahko igraš kolikor ti paše. Nekje med koristnimi povezavami se nahaja tudi ena z nasveti, kako preurediti sedež in na kaj je potrebno biti pozoren. Imaš zraven slikice in vse...
Sicer sem kupil rabljenega, ampak vseeno.
Sedi se super, tudi po daljši turi je bila rit OK. Je višji od originalnega, tako da so tudi kolena v bolj naravnem položaju.
Edini minus zaenkrat je to, da je usnjen, pa ga je treba pred dežjem ustrezno zaščititi. Raje bi imel iz umetnega usnja... ampak to bo prišlo na vrsto ob preoblačenju, ko bo potrebno.
Sicer imamo majstra v bližini Ljubljane, ki dela čudeže s sedeži... naredi vse razen osnovne plošče, ki se pritrdi na motor.
Če bi rad obdržal svoj sedež kot je, imam en kompleten original sedež za cali EV viška... v dobrem stanju. Dam za ene 60 eur pa pivo. Nakar se lahko igraš kolikor ti paše. Nekje med koristnimi povezavami se nahaja tudi ena z nasveti, kako preurediti sedež in na kaj je potrebno biti pozoren. Imaš zraven slikice in vse...
oblazinjenje sedeža
Jaz sem lani na zadnji sedež (Nevada) dodal peno, in se žena počuti bolj udobno. Tako lahko iz teh izkušenj povem, da mojster ki to opravlja (tega mi je priporočil Strom in je res OK) enostavno ne ve katera pena bi komu ustrezala in ti ponudi možnost, da si sam izbereš trdoto ali pa mehkobo pene, ki jih ima na zalogi, on jo samo vgradi. Meni je dal kos pene v velikosti sedeža in se je žena enostavno vsedla na to peno in sva se nekajkrat zapeljala po kako dobro uro. Ker se ji je zdelo da bo bolje mi je to tudi mojster ugradil v sedež. Cena zanemarljiva. Ampak brez tapeciraja, ker je dal kar isto usnjeno prevleko. Letos planirava daljšo furo Dubrovnik(trajekt) Bari, Regio di Calabria, Capo Vaticano in po Italiji domov, zato se bom še enkrat spustil v investicijo in dal v sedež gel. Spodnji link je od mojstra in Kozine, ki se s tem pro ukravja, le pohiteti je treba, ker v mesecu marcu prične z obnavljanjem jaht in druge morske manije in nima več časa za take malenkosti kot je sedež motorista.
To pa je njegov odgovor ko sem ga pobaral o udobju motorističnega sedeža :
ena od možnosti bi bila zamenjava površine sedeža z alcantaro (prijetna na otip, diha in ne utruja ker ne drsi).
Večina takih problemov ponavadi rešimo z Gelom katerega vstavimo v sedež. Cena gela je cca 70 eur / rit.
Pred tem bi seveda moral videti kaka pena je pod sedežem in kako zgleda.
http://www.google.si/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ready-2-race.com%2F&rct=j&q=ready-2-race&ei=6DM5TYSCGI3o4AaZ57zQCg&usg=AFQjCNGOm1-JN46f6AYMa2dKZAlFXQDXCg&sig2=2gUyW4os_2tuTrrdgH-GHQ&cad=rja
Prišteti je treba še cca 30-50€ za tapeciranje. Na spletni strani sicer nič ne omenja predelav sedeža, je pa tel. št. za kontakt. Jaz bom šel verjetno naslednji teden ali prvi v feb.
Lani je bi prijatu s Hondo na organiziranem rellyu po Srbiji, kjer več 100 udeležencev in ohoho prevoženih km in je rekel da večina uporablja prevleko iz strojene ovčje kože. O tem bi vedela pa Zupi kaj povedat.
Če bi bil še kdo za furo ki sem jo omenil, (nekatere osnovne napotke in podatke zbral na forumu motosvet Reggio Calabria), bi se lahko začeli dogovarjati? (termin, itd)
To pa je njegov odgovor ko sem ga pobaral o udobju motorističnega sedeža :
ena od možnosti bi bila zamenjava površine sedeža z alcantaro (prijetna na otip, diha in ne utruja ker ne drsi).
Večina takih problemov ponavadi rešimo z Gelom katerega vstavimo v sedež. Cena gela je cca 70 eur / rit.
Pred tem bi seveda moral videti kaka pena je pod sedežem in kako zgleda.
http://www.google.si/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ready-2-race.com%2F&rct=j&q=ready-2-race&ei=6DM5TYSCGI3o4AaZ57zQCg&usg=AFQjCNGOm1-JN46f6AYMa2dKZAlFXQDXCg&sig2=2gUyW4os_2tuTrrdgH-GHQ&cad=rja
Prišteti je treba še cca 30-50€ za tapeciranje. Na spletni strani sicer nič ne omenja predelav sedeža, je pa tel. št. za kontakt. Jaz bom šel verjetno naslednji teden ali prvi v feb.
Lani je bi prijatu s Hondo na organiziranem rellyu po Srbiji, kjer več 100 udeležencev in ohoho prevoženih km in je rekel da večina uporablja prevleko iz strojene ovčje kože. O tem bi vedela pa Zupi kaj povedat.
Če bi bil še kdo za furo ki sem jo omenil, (nekatere osnovne napotke in podatke zbral na forumu motosvet Reggio Calabria), bi se lahko začeli dogovarjati? (termin, itd)
rdanilo- Število prispevkov : 64
Kraj : Dvor pri Žužemberku
Meni je Bojanov sedež kar všečen; če računam 2x70€ za gel, pa pena, pa prevleka, pa... ne znese nič kaj manj kot 300€; za ta denar dobiš dobro narejeno z gelom pri Bagster v Franciji;
Če še kaj boli r.. po 500 km, pa naj pove Bojan.
Po pripovedovanju žene kupca moje Cali. iz Avstrije, ki imata na svojem BMW tak sedež, je baje super, sploh ni hotla iz zadnjega sitza....
Če še kaj boli r.. po 500 km, pa naj pove Bojan.
Po pripovedovanju žene kupca moje Cali. iz Avstrije, ki imata na svojem BMW tak sedež, je baje super, sploh ni hotla iz zadnjega sitza....
sedež
Ja če dobiš tak sedež kot je ta na sliki, oz. sem pogledal tudi na ponudbi TC,za 300€ potem ni kaj razmišljat, se bom tud jaz premislil, samo poklical bom kaj je vse za to ceno, V ponudbi je gel opcijsko, vprašanje če je to v teh 300€. Ko sem lani iskal Corbinove mislim da ga pod 600€ ni, ampak tudi niso za vse modele. Ta Bagster pa je tud za Nevado.
lp
lp
Glej, odmontiraš svojega, ga neseš v TC do 15. v mesecu; potem ga pošljejo v Francijo in ga dobiš 15. naslednji mesec.
Ceno sem preveril; imam pisno 280 € z gelom (voznik+sopotnik).
Bi že poslal svojga, pa je 3. jan. prišel možakar iz Avstrije, naštel dnar ter odpeljal mojo Californijo...
Ceno sem preveril; imam pisno 280 € z gelom (voznik+sopotnik).
Bi že poslal svojga, pa je 3. jan. prišel možakar iz Avstrije, naštel dnar ter odpeljal mojo Californijo...
re sedež
Ja, sem že klical, točno ceno mi ni povedal, ga bom pa nesel tja 10. feb, ker je za ta mesec že prepozno. Se je takoj pohvalil, da ima že enega naročnka za Californijo. (jaz pa da ga poznam, he he)
Brez hecov, se sigurno splača, če ne pa moraš stalno nekaj dodajat, pa popravljat, sezone grejo mimo, slaba volja pa ostaja in na koncu je cena ista. Hvala.
Pa še en plus za forum.
Brez hecov, se sigurno splača, če ne pa moraš stalno nekaj dodajat, pa popravljat, sezone grejo mimo, slaba volja pa ostaja in na koncu je cena ista. Hvala.
Pa še en plus za forum.
uau, super ste se razpisal zaj mam pa res vse informacije kako pa kaj z sedežem!
hvala vsem da delite to z mano/nami
LP
hvala vsem da delite to z mano/nami
LP
Da še jaz povem svoje mnenje kot sopotnica na motorju. Res se splača obnoviti sedež. Jaz veliko bolje sedim in me ne nese naprej. Na prejšnem sedežu, ko je Bojan moral na hitro zabremzat, sva oba sedela na keslu za bencin. Sedaj pa jaz fiksno sedim, se mi ni treba tako držati in nikoli se ne zaletim naprej. Je pa tudi veliko bolj udoben sedež za sedenje. Včasih se je bilo potrebno ustaviti že kar kmalu, ker je me bolela "rit". Sedaj pa lahko na motorju zdržim tudi precej več km. Mislim, da ni bilo škoda tega denarja in da je bila ta investicija v sedež OK.
Upam, da bo kmalu konec zime in da se začne sezona za motor (sem bolj zmrzljiva in v takem vremenu se ne vozim).
Lp
Irma
Upam, da bo kmalu konec zime in da se začne sezona za motor (sem bolj zmrzljiva in v takem vremenu se ne vozim).
Lp
Irma
pozdrav,
da obudim tole temo....
zanimajo me vaše izkušnje če daš ovčko na sedež koliko je takrat bolje z mravljinčasto ritjo? Ker sem se pozanimal pri TC pride z gel vložkom cca 300€ kar mi je pa trenutno malo velik izdatek.
In še eno vprašanje, ima kdo izkušnje z mojstrom, ki preoblači in obnavlja sedeže, iz Zagreba, oz če pozna kdo še kero drugo varjanto...
Hvala
da obudim tole temo....
zanimajo me vaše izkušnje če daš ovčko na sedež koliko je takrat bolje z mravljinčasto ritjo? Ker sem se pozanimal pri TC pride z gel vložkom cca 300€ kar mi je pa trenutno malo velik izdatek.
In še eno vprašanje, ima kdo izkušnje z mojstrom, ki preoblači in obnavlja sedeže, iz Zagreba, oz če pozna kdo še kero drugo varjanto...
Hvala
Za tisto z ovčko, mi je povedal Uroš, ves čas na poti okoli sveta je imel nekaj takega na sedežu.
Zadeva namreč diha in zadnj plat tako ne...več svetovnih popotnikov ima to varijanto.
Kar se pa tiče udobnosti za sopotnico, fantje to pa dobro premislite......
Lp Zupi
Zadeva namreč diha in zadnj plat tako ne...več svetovnih popotnikov ima to varijanto.
Kar se pa tiče udobnosti za sopotnico, fantje to pa dobro premislite......
Lp Zupi
re: sedež
Sam sem imel kar nekaj nadaljevank igre s sedeži zaradi moje drage sopotnice. Najprej sem samo dal na novo tapecirat sedež in dodal peno, pa ni bilo nobene razlike. Potem sem v TC Motoshop dal sedež da so ga poslali v Bagster in dodali gel, samo na zadnjem delu. Pa sem imel občutek da je zadevo pohvalila samo zato, ker sem dal kar precej plačal. Vse to se je dogajalo na Nevadi 750. Potem sem jo prodal in kupil Triupmh Tigra, pa je bilo veliko, veliko bolje brez gela in kakršne koli predelave. Prevozila sva Calabrio vse skupaj cca 3500 km 10 dni pa ni bilo težav. Lani pa sem imel Hondo Goldwing GL 1200, kjer pa sploh ni bilo težav, ampak užitki, pa je bil motor star 28 let (prav tako sedež). Ampak to je fotelj. Tako da je moje znanje v tem, da če je sedež original majhen in motor ni potovalni, se težave ne da odpravit. Ovčko tudi uporabljava na vseh motorjih, ampak samo na dolge relacije (Bosna, Črna gora), ker ta zadnja manj švica. Kaki mravljinci me še niso napadli, ampak nikoli ne vozim več kot 1,5 do 2 uri brez postanka. Sem pa slišal tudi mnenje, da zelo veliko pomeni oprema oz. udobne hlače. Mene osebno pa do sedaj še noben sedež ni oviral. Enkrat se spomnim je Zupi omenil, da bi mi blo cenej menjat sopotnico, haha....
Ovčke so kul.
Teo Lamers prodaja enega corbina za cali ev... rabljen 250€.
http://www.ebay.de/itm/Moto-Guzzi-USED-SEAT-CALIFORNIA-EV-CORBIN-03460500C-GU03460500C-/130837576937?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item1e7686fce9#ht_3533wt_906
Potem je še tisti, ki to pri nas preoblači/modificira....
..pa šen iz srbije....
Teo Lamers prodaja enega corbina za cali ev... rabljen 250€.
http://www.ebay.de/itm/Moto-Guzzi-USED-SEAT-CALIFORNIA-EV-CORBIN-03460500C-GU03460500C-/130837576937?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item1e7686fce9#ht_3533wt_906
Potem je še tisti, ki to pri nas preoblači/modificira....
..pa šen iz srbije....
So še eni Sella King:
http://www.ebay.it/itm/sella-moto-guzzi-King-/160969841000?pt=Ricambi_e_Accessori_Moto&hash=item257a8cd968
Ne vem pa koliko so v redu. Zadnji je sigurno dober eeheheh
Zupi
http://www.ebay.it/itm/sella-moto-guzzi-King-/160969841000?pt=Ricambi_e_Accessori_Moto&hash=item257a8cd968
Ne vem pa koliko so v redu. Zadnji je sigurno dober eeheheh
Zupi
Similar topics
» Nevada 750 - sedež
» California EV
» California
» California 1971..........pa še kar
» California problem
» California EV
» California
» California 1971..........pa še kar
» California problem