Stelvio 2008
3 posters
Stran 1 od 1
Stelvio 2008
Živjo!
Zanimam se za Stelvio, letnik 2008. Prebral sem, da so imeli agregati tega letnika nekaj težev. Zasledil sem da se eden prodaja v Celju, ima 30000km, prvi lastnik, kupljen v Sloveniji,rdeče barve, cena 6500€. Ima kdo kakšne informacije o tem motorju. Vem, da jih v Sloveniji ni veliko. Kakšne tažave so značilne za te motorje, na kaj je potrebno biti pozoren. Hvala!
Še malo pa gaassss
Zanimam se za Stelvio, letnik 2008. Prebral sem, da so imeli agregati tega letnika nekaj težev. Zasledil sem da se eden prodaja v Celju, ima 30000km, prvi lastnik, kupljen v Sloveniji,rdeče barve, cena 6500€. Ima kdo kakšne informacije o tem motorju. Vem, da jih v Sloveniji ni veliko. Kakšne tažave so značilne za te motorje, na kaj je potrebno biti pozoren. Hvala!
Še malo pa gaassss
kofi- Število prispevkov : 152
Kraj : Litija
Re: Stelvio 2008
Hvala!Zupi je napisal/a:Malo počakaj, se bom pozanimal..
Lp Zupi
Tole prečekiraj:
Hey Zupi,
Some problems with model-year 2008:
- There is a recall for changing camshafts and rockets
- Rear bearing-shield of crankshaft (oil leackage). Used bolts are too long. Will replaced with new bolts.
- Remove a relais (in fairing on right-side, front) => should be done by dealer before handover to customer. If relais still mounted, maybe possible starter is running during ride.
- Speedometer-indicator at rear wheel, changed due to not water-resistant (after washing speedometer is no mor running, if it is try running) (=> have one in over-stock)
- Spokes maybe not proofed, looses air. Replace complete wheel by/during warranty. Afterwards replace spoke-nuts with new revised one ( => have 80 in overstock, price per piece 4,5 euro)
- Main-stand, recall by guzzi
He should be check:
- Fork-bearing
- Bearings of rear swing-arm
Luigi used not enough grease
Hey Zupi,
Some problems with model-year 2008:
- There is a recall for changing camshafts and rockets
- Rear bearing-shield of crankshaft (oil leackage). Used bolts are too long. Will replaced with new bolts.
- Remove a relais (in fairing on right-side, front) => should be done by dealer before handover to customer. If relais still mounted, maybe possible starter is running during ride.
- Speedometer-indicator at rear wheel, changed due to not water-resistant (after washing speedometer is no mor running, if it is try running) (=> have one in over-stock)
- Spokes maybe not proofed, looses air. Replace complete wheel by/during warranty. Afterwards replace spoke-nuts with new revised one ( => have 80 in overstock, price per piece 4,5 euro)
- Main-stand, recall by guzzi
He should be check:
- Fork-bearing
- Bearings of rear swing-arm
Luigi used not enough grease
Najlepša HVALA!
Uf...sedaj me je pa že malo minilo. Nov ravno ni med cenejšimi motorji pa toliko težav!?
Motor ima 30000km in porodne težave so verjetno že odpravili. Sam kar veliko potujem in ne vem če mu gre zaupati Za potepanje po svetu bom verjetno rajši vstrajal kar pri japoncu, za dušo mi bo pa še naprej služila moja mala Nevada.
Lp
Uf...sedaj me je pa že malo minilo. Nov ravno ni med cenejšimi motorji pa toliko težav!?
Motor ima 30000km in porodne težave so verjetno že odpravili. Sam kar veliko potujem in ne vem če mu gre zaupati Za potepanje po svetu bom verjetno rajši vstrajal kar pri japoncu, za dušo mi bo pa še naprej služila moja mala Nevada.
Lp
Ne se sekirat. Vprašaj lastnika, če kaj ve o popravilih, ki naj bi jih opravili na tovarniške stroške. Ostalo so Guzzi posli "Luigi", dosti nezahtevni. Ernst, ki mi je posredoval odgovor ga je imel, sedaj ima že drugega, le poznejšo verzijo-lansko. Ampak on je perfekcionist. Mislim pa, da bi približno za enak denar dobil novejšega v Italiji, motorji se danes pač več ne prodajo kot sveže žemlje. V nasprotnem primeru bi počakal še leto in kupil letnik 2010 ali 11. Malce si oglej Stelvio forum, morda pa 2008 le ni tako slab:
http://www.razyboard.com/system/user_stelvioforum.html
in še te fante povprašaj za nasvet.
Lp Zupi
http://www.razyboard.com/system/user_stelvioforum.html
in še te fante povprašaj za nasvet.
Lp Zupi
Aja še moje skromno mnenje. Če bi ga kupil (nimam več prostora v garaži, denarnica je pa bolj..) bi se sigurno odločil za model 2012. Ima večji tank, otroške bolezni so odpravljene. Pa še moj prijatelj perfekcionist Ernst nima pripomb..Po moje ga drugo leto dobiš za cca. 9 jurjev. Tale je blizu, nov model z večjim tankom..
http://www.moto.it/moto-usate/moto-guzzi/stelvio-1200/stelvio-1200-ntx--2011-12/index.html?msg=4376065
Zupi
http://www.moto.it/moto-usate/moto-guzzi/stelvio-1200/stelvio-1200-ntx--2011-12/index.html?msg=4376065
Zupi
Info: Bil v torek na Selmer-ju in si ga tudi sam ogledal...je rekel prodajalec, da je bivši lastnik vzel novega GS-a ???
mguzzi- Število prispevkov : 108
Po zadnih testih, ki sem jih videl, je novi Stelvio super, več kot 30 l tank, odpravljene otroške bolezni, ABS.... V marsičem imaStevio boljše rešitve, pa še povrečen ni, v smislu pojavnosti, če ne drugega je GS-ov preveč....na Guzziju si vedno endem.
Zupi
Zupi
Zupi je napisal/a:Po zadnih testih, ki sem jih videl, je novi Stelvio super, več kot 30 l tank, odpravljene otroške bolezni, ABS.... V marsičem imaStevio boljše rešitve, pa še povrečen ni, v smislu pojavnosti, če ne drugega je GS-ov preveč....na Guzziju si vedno endem.
Zupi
Hvala za vse informacije. Bom počakal še kakšno leto, da prihranim še kakega jurja in bom potem rajši kupil kak novejši letnik. Se strinjam, da je Guzzi najlepši od vseh maxi andur na trgu. Gs-a sem testiral lani, nič ne rečem, se lepo pelje in udoben je tudi, je pa "grt k sam hudič" pa še preveč jih je na cestah. Lp
Stran 1 od 1