CENTAURO --- KUPIM !!!
5 posters
Naš Moto je Guzzi :: Oglasi :: Vozila
Stran 1 od 1
CENTAURO --- KUPIM !!!
Pozdravljeni,
odkar sem prodal svojega Guzzija me baše nespečnost in ko spim pa me tlačijo more. Občasni znaki tresavice in izpuščaji so tudi indikatorji, da bo treba spet enega kupit, če ne, sledi v finalnem stadiju smrt (t. im. anaguzzistični šok). Torej lep prosim, če morda obstaja kdo, ki bi prodal Centaurota ali morda pozna koga, ki bi ga prodal, naj mi sporoči, preden se mi stanje še poslabša.
Viki ga baje še ni prodal, ampak njegov je baje (poročilo kolegov, ki so ga šli pogledat) tako zgonjen, da bi ga bilo treba pol zamenjat, kar pa spet ni to to. Skratka Viki, ali zelo poceni ali pa raje ne.
Hvala lepa vsem in lep pozdrav,
Uroš.
odkar sem prodal svojega Guzzija me baše nespečnost in ko spim pa me tlačijo more. Občasni znaki tresavice in izpuščaji so tudi indikatorji, da bo treba spet enega kupit, če ne, sledi v finalnem stadiju smrt (t. im. anaguzzistični šok). Torej lep prosim, če morda obstaja kdo, ki bi prodal Centaurota ali morda pozna koga, ki bi ga prodal, naj mi sporoči, preden se mi stanje še poslabša.
Viki ga baje še ni prodal, ampak njegov je baje (poročilo kolegov, ki so ga šli pogledat) tako zgonjen, da bi ga bilo treba pol zamenjat, kar pa spet ni to to. Skratka Viki, ali zelo poceni ali pa raje ne.
Hvala lepa vsem in lep pozdrav,
Uroš.
Uroš- Število prispevkov : 20
Kraj : L'blana
Re: CENTAURO --- KUPIM !!!
Uroš,LP!
Centaurota,super vzdrževanega ima Branko Nabergoj iz MB,samo ne vem če ga prodaja.Velja vprašati,več kot ne,ti ne bo rekel.Pokliči ga na 041-684-638.
Pozdrav-RUDI!
Centaurota,super vzdrževanega ima Branko Nabergoj iz MB,samo ne vem če ga prodaja.Velja vprašati,več kot ne,ti ne bo rekel.Pokliči ga na 041-684-638.
Pozdrav-RUDI!
Rudi- Število prispevkov : 545
Kraj : Maribor,Medič-5km zah.iz MB
V Italiji jih kar nekaj prodajajo. Takole za info-cene: od 3-4500.
http://www.subito.it/annunci-friuli-venezia-giulia-italia/vendita/moto-e-scooter/?q=guzzi%20centauro
http://www.moto.it/moto-usate/moto-guzzi/v-10-centauro/index.html
Tole vzemi bolj kot aspirin, da nam ne omagaš že kar takoj.
Lp Zupi
http://www.subito.it/annunci-friuli-venezia-giulia-italia/vendita/moto-e-scooter/?q=guzzi%20centauro
http://www.moto.it/moto-usate/moto-guzzi/v-10-centauro/index.html
Tole vzemi bolj kot aspirin, da nam ne omagaš že kar takoj.
Lp Zupi
Hvala lepa za nasvete. Morda bom res kaj poklical.
Kar pa se tiče tujine, pa ne vem kako je potem s homologacijo, ker tej stroji nimajo niti Euro 1 za izpuh. Ko sem uvozil Bimoto iz IT sem imel za tri mesece težav zaradi tega ampak potem mi je hvalabogu Bimota napisala da je Euro 1 (čeprav ni) in rešila situacijo. Pa še boljši primerki so zelo daleč, tako, da enih 400 eur za prevoz ne uide, pa še DMV, pa še okoljska dajatev (za Bimoto me je prišlo skoraj 1000 eur samo dajatev). Ne vem zakaj ampak primerki blizu naše meje so večinoma totalno zanič - a je folk tako vzgojen, da ne pazi na svoje stvari ali kaj... skratka, pol že raje poskusim z Vikijem, če ga še ni prodal (v oglasu ga ni)...
Morda bo kdo od slovenskih lastnikov prodal svojega Centaurota potem ko bo Guzzi končno ponudil novega roadsterja z novo 1400 mašino. Griso gre počasi ven.
LP
Kar pa se tiče tujine, pa ne vem kako je potem s homologacijo, ker tej stroji nimajo niti Euro 1 za izpuh. Ko sem uvozil Bimoto iz IT sem imel za tri mesece težav zaradi tega ampak potem mi je hvalabogu Bimota napisala da je Euro 1 (čeprav ni) in rešila situacijo. Pa še boljši primerki so zelo daleč, tako, da enih 400 eur za prevoz ne uide, pa še DMV, pa še okoljska dajatev (za Bimoto me je prišlo skoraj 1000 eur samo dajatev). Ne vem zakaj ampak primerki blizu naše meje so večinoma totalno zanič - a je folk tako vzgojen, da ne pazi na svoje stvari ali kaj... skratka, pol že raje poskusim z Vikijem, če ga še ni prodal (v oglasu ga ni)...
Morda bo kdo od slovenskih lastnikov prodal svojega Centaurota potem ko bo Guzzi končno ponudil novega roadsterja z novo 1400 mašino. Griso gre počasi ven.
LP
Uroš, ravno pri Centauru bi bil zelo pazljiv okoli nakupa. Če je lastnik z njim pretiraval, ga "teral" do skrajnih meja, zna biti kar precej stroškov s popravilom štiriventilske mašina.
Zupi
Zupi
Ja, vem ja. Ampak menjavo glav in jermenov imam v planu v vsakem primeru. Pri Damjanu seveda.
Če je bilo vozilo že registrirano v EU, ga lahko pri nas homologiraš, neglede na eurox.
LP
LP
A res. OK, potem je zdaj zadeva olajšana, čeprav je hkrati čudno, ker se stvari dandanes prej postrožujejo kot pa olajšujejo. Baje bodo npr. oldtajmerjem zelo omejili pravico do vožnje... Kot, da so oldtajmerji tako hud onesnaževalni problem.
Najbolje, da dobim sken dokumentov preden se odpravim na 10 urno vožnjo v Italijo s kombijem v eno smer in skene preverim pri LPP-ju, če bo šlo skozi.
Ampak bom še malo počakal, če se morda kdo javi na ta forum ali v Avtonet...
Najbolje, da dobim sken dokumentov preden se odpravim na 10 urno vožnjo v Italijo s kombijem v eno smer in skene preverim pri LPP-ju, če bo šlo skozi.
Ampak bom še malo počakal, če se morda kdo javi na ta forum ali v Avtonet...
Bo kar držalo, kar pravi Primož. Mislim, da lani-2012 tega še ni bilo. Torej ne glede na letnik, če kupiš registrirano vozilo težav naj ne bi bilo, ampak birokrati pri nas...vseeno preveri.
Zupi
Zupi
uvoz
V oktobru 2013 sem sodeloval pri uvozu motorja iz Italije in vem iz prve roke, da lahko uvoziš vsak motor, ki je bil že registriran v državi članici EU, zato tudi potrebuješ originalno prometno dovoljenje. Pri homologaciji na tehničnem sta za motorje upoštevana izpust emisijskih plinov samo euro 2 in
euro 3. euro 1 in višji 4,5 so za osebna in druga vozila. stane 95€. najprej urediš to in greš s tem dokumentom na durs, tam pa DMV obračunajo tako. Če si plačal preko SEPA (bančno nakazilo) račun upoštevajo, če pa si plačal z gotovino in je na pogodbi "premalo" obračunajo po eurotax. za motor kot je centauro letnik cca 2000, 4000€ bi bil DMV 320€. Imaš program za izračun DMV in deluje. najvišji dmv je za motorje nad 1000ccm (999ccm je pod 1000ccm) in nad 75kw (74,9 je pod) to upoštevajo po podatkih iz original prometnega iz tujine. če bi imel centauro 1000ccm in 75kw bi bil dmv 520€. vozilo mora biti v originalnem stanju, vse predelave morajo biti že homologirane, če pa niso, boš pa imel potem veliko več dela. vse smo uredili v NM in ni bilo najmanjše težave. Ampak kot pravi Zupi, birokrati so birokrati. zadevo je treba sproti preveriti pa gre ok.
euro 3. euro 1 in višji 4,5 so za osebna in druga vozila. stane 95€. najprej urediš to in greš s tem dokumentom na durs, tam pa DMV obračunajo tako. Če si plačal preko SEPA (bančno nakazilo) račun upoštevajo, če pa si plačal z gotovino in je na pogodbi "premalo" obračunajo po eurotax. za motor kot je centauro letnik cca 2000, 4000€ bi bil DMV 320€. Imaš program za izračun DMV in deluje. najvišji dmv je za motorje nad 1000ccm (999ccm je pod 1000ccm) in nad 75kw (74,9 je pod) to upoštevajo po podatkih iz original prometnega iz tujine. če bi imel centauro 1000ccm in 75kw bi bil dmv 520€. vozilo mora biti v originalnem stanju, vse predelave morajo biti že homologirane, če pa niso, boš pa imel potem veliko več dela. vse smo uredili v NM in ni bilo najmanjše težave. Ampak kot pravi Zupi, birokrati so birokrati. zadevo je treba sproti preveriti pa gre ok.
rdanilo- Število prispevkov : 64
Kraj : Dvor pri Žužemberku
Hvala za izčrpne informacije.
Zdaj moram samo še najti motor v Italiji, ki ga italijanček ni totalno uničil (torej tisti 1 % od vse ponudbe)... in, ki ni ravno v Siciliji... he he.
LP
Zdaj moram samo še najti motor v Italiji, ki ga italijanček ni totalno uničil (torej tisti 1 % od vse ponudbe)... in, ki ni ravno v Siciliji... he he.
LP
popravek
dodajam popravek v mojo razlago o uvozu motorja, danes sem namreč govoril z nekom ki dela na homologacijah in mi je povedal, da je tudi za motorna kolesa emisijski razred EURO 1 in sicer se št. direktive začne z 97/24....... tako da bo to držalo. Tipično Slovensko, vsak si po svoje razlaga zakon. lp
A tko??? Jaz sem pa že sredi pogajanj z enim iz Torina. Jaz sem pa teden nazaj klical na LPP homologacije in so mi potrdili, da je dovolj, da je bil enkrat že registriran v EU in ne delajo problemov. Ah pol pa nič! Že tko bi moral za prevoz plačat 400 eur, kje so še DMV in koljska dajatev, pa sama homologacija, pa še kaj.
Hvala fantje za pomoč, ko vidim, da je tu preveč indicev, da bo kaj narobe, raje odneham. Bom pač čakal na koga iz Slovenije, da se okorajži za prodajo Centaurota, pa četudi bo dražji.
LP
Hvala fantje za pomoč, ko vidim, da je tu preveč indicev, da bo kaj narobe, raje odneham. Bom pač čakal na koga iz Slovenije, da se okorajži za prodajo Centaurota, pa četudi bo dražji.
LP
re
hoj, mislim da si malo pomešal stvari. EURO standard je namenjen izračunu za plačilo davka na motorna vozila. Seveda ga lahko uvoziš, le če je EURO1 bo malo več davka kot EURO2 ali EURO3, samo v tem je razlika. vpiši v iskalno vrstico " izračun DMV" in ti bo vodilo do spletne strani DURS-a, klikneš na to stran in ti prenese program za izračun davka. Pazljivo vpiši vse podatke in ti izračuna koliko davka boš plačal. pazljivo mislim s tem, da prideš do točnega izračuna. vsako okno ima jeziček z možnostmi, npr. oa, motorno kolo, itd, vrsta goriva...,izpust EURO.... itd, vse to izpolni in prideš do vsote ki jo boš plačal. okoljska dajatev ni omembe vredna, to je nekaj centov na kg. 95€ je homologacija, DMV si izračunaš in to je to nič drugega, pa prevoz seveda. lahko me tudi pokličeš, če boš še kaj rabil lp
Aha, ok, vse jasno. Baje je smiselno dati v pogodbo čim nižjo ceno motorja. Hvala, lp.
Ja, po izračunu bi za motor katerega ceno bi dali 3000 v pogodbo prišlo 390 DMV, torej enih 900 EUR skupaj s prevozom in homologacijo. En dostojno ohranjen Centauro iz tujine te torej pride v grobem skupaj slabih 5000 EUR.
re
ja, to si izračunal na vrednost 3000€ za standard EURO1 = 390€, EURO2 je pa 240€, to je 150€ razlike. Če se resno dogovarjata naj ti pošlje scan prometnega dovoljenja pa boš na jasnem. Sicer so letniki okoli 2000 še EURO2. štos je v tem, ker to sam ne moreš vedet, ker pred letnikom se mi zdi 2000, še ni bilo direktive in štejejo modelno leto, ne pa prve registracije, nekaj takega. lahko ti na podlagi prom. dov. pove na homologaciji. jaz sem prosil če mi lahko pove kako bi sam to ugotovil, pa ni hotel. ne vem v čem je taka skrivnost. lp
re
če še iščeš je en tudi na vzhodni strani meje.
http://www.njuskalo.hr/cestovni-motori/moto-guzzi-centauro-v10-oglas-5731110
http://www.njuskalo.hr/cestovni-motori/moto-guzzi-centauro-v10-oglas-5731110
Hvala, bom ponjuškal... Tipičen hrvat: samo 100 primerkov naj bi bjih bilo...ha ha ha. Drugače pa zgleda ok.
Similar topics
» Kupim nevado 350
» Centauro (1996-1998)
» V 10 centauro
» Kupim: Moto Guzzi
» V10 CENTAURO CORBIN sedež
» Centauro (1996-1998)
» V 10 centauro
» Kupim: Moto Guzzi
» V10 CENTAURO CORBIN sedež