Drsenje sklopke
4 posters
Stran 1 od 1
Drsenje sklopke
Pri pospeševanj ali vožnji v hrib (obremenitve) se mi je zgodilo, da je sklopka zdrsnila; na obratomeru 6000 obratov, motor pa komaj vleče...podobno se je zgodilo ob prehitevanju...5 prestava, med 3500 in 4000 obrati (cca. 120 km/h).
Drsi tudi že v četrti če hočem na hitro pospešit.
Bo treba zamenjat sklopko ali ima lahko vpliv tudi olje v menjalniku ?
Zupi, Damjan: sta se že lotila kdaj takšne zamenjave ? Rabi človek kakšno posebno orodje ?
Zamenjam le lamele ali tudi zobnik ?
Damjan: imaš kaj na zalogi ?
Vaše izkušnje ?
bogdan
Drsi tudi že v četrti če hočem na hitro pospešit.
Bo treba zamenjat sklopko ali ima lahko vpliv tudi olje v menjalniku ?
Zupi, Damjan: sta se že lotila kdaj takšne zamenjave ? Rabi človek kakšno posebno orodje ?
Zamenjam le lamele ali tudi zobnik ?
Damjan: imaš kaj na zalogi ?
Vaše izkušnje ?
bogdan
mguzzi- Število prispevkov : 108
Drsenje sklopke
Oja, sva na ta malih in ta velkih-beštjah. Je treba od zadaj grušt -zg. del dvignit, da prideš do menjalnika. Poklič Damjana. Sklopka bi morala držati še pa še saj je avtomobilska in Guzzi je znan po tem, da sklopke držijo....držijo. Lahko, da ti je spustil semering na menjalniku, olje na suhi sklopki ni najbolj zdrava zadeva, začne drset. Aleš, tisti, ki tekmuje z Guzzi prikoličarjem je notri nalil 10 flaš Cocacole, da je delala do konca tekme. No zdaj si pa predstavljaj kaj ta pijača dela v našem želodcu...Tisto o 6000 pa raje ne delat prevečkrat, lepo delaj z mašino...PRI 4500 IMAŠ 130, vsaj na Quoti (no ja, res, da ima menjalnik drugačna razmerja) Letos sem jo peljal 150, pa se mi je revca zasmilila v tisti vročini...
Zupi
Zupi
Re: Drsenje sklopke
...sem tudi sam pomislil na semering; zadeva se je pojavila prvič, ko sem menjal olje v menjalniku, nalil Castrol 80W-90, pa sem ga malce preveč nafilal. Že takrat sva se dogovarjala z Uroš-em (Blažko) o odprtju drobovja, pa žal nisva uspela...prav tako sem zamenjal olje v motorju, namesto Bardal sem nalil Castrol 4T, nič sintetike, pa je bilo 4 leta mir, oziroma sem se bolj malo fural v breg in preko 120 km/h.
Zanimivo je tudi, da ob hladnem vremenu in na začetku vožnje, ko mašina še ni popolno zagreta, sklopka ne zdrsi...mogoče pa bo le semering
Pri meni je bil semering. Sklopko je Damjan vseeno zamenjal, ko je bil že ravno pri poslu.
sklopko, samo lamele ali tudi zobnik?
Ponavadi je tisti semering in lamela, za vzmeti in zobnik ti pove Damjan, ko je razstavljeno.
Zupi
Zupi
Se res ne spomnim... sem iskal fotke razstavljenega motorja, ki mi jih je Damjan poslal... pa jih ne najdem.
Damijan,
...Trikloretilen špila...bil danes na jezu - Golica, 25 km v breg z drago od zadaj, 110 km, pa ni nič drselo...
bogdan
...Trikloretilen špila...bil danes na jezu - Golica, 25 km v breg z drago od zadaj, 110 km, pa ni nič drselo...
bogdan
No me veseli, da je ok. Vseeno ta rešitev je le začasna, tako da bo treba pač enkrat odpret motor in naredit servis.
Lp Damijan
Lp Damijan
damian- Število prispevkov : 234
Zupi,
..hudo, hudo strupena...sm videl unga kostkona, kak se smeji iz flaše...
Sem merkal, gumi rokavice, špegle pa, maska...le malo več zaščite okolice motorja bi moral naredit, ko sem zagnal motor, je teklo iz vseh špranj...no ja, asfalt je bolj črn...
..hudo, hudo strupena...sm videl unga kostkona, kak se smeji iz flaše...
Sem merkal, gumi rokavice, špegle pa, maska...le malo več zaščite okolice motorja bi moral naredit, ko sem zagnal motor, je teklo iz vseh špranj...no ja, asfalt je bolj črn...
Stran 1 od 1