V35/v65 elektronski vžig
4 posters
Stran 1 od 1
V35/v65 elektronski vžig
Zdravo.
Je kdo montiral elektronski vžig na omenjen motor? Me vžig precej heca, zalaufa, dela nekaj casa... včasih, ne vedno, ugasne in ga ne morem vžgat kakšnih 10-20 min. Hecno je ker ni pravila. Enkrat se to zgodi ko se peljem par km, drugic po 250 km. Ravno danes je normalno zalaufal (res da ga nisem prej več kot pol leta vžgal), se vozi enih 45 min, ko sem ga ugasnu pa ni več vžgal.
Iščem vzrok napake, pa so nekateri rekli naj namontiram elekteonski vžig. Ima kdo kaj izkušenj s tem?
Lp
Primoz
Je kdo montiral elektronski vžig na omenjen motor? Me vžig precej heca, zalaufa, dela nekaj casa... včasih, ne vedno, ugasne in ga ne morem vžgat kakšnih 10-20 min. Hecno je ker ni pravila. Enkrat se to zgodi ko se peljem par km, drugic po 250 km. Ravno danes je normalno zalaufal (res da ga nisem prej več kot pol leta vžgal), se vozi enih 45 min, ko sem ga ugasnu pa ni več vžgal.
Iščem vzrok napake, pa so nekateri rekli naj namontiram elekteonski vžig. Ima kdo kaj izkušenj s tem?
Lp
Primoz
primozz- Število prispevkov : 19
Re: V35/v65 elektronski vžig
Imaš kar nekaj različnih izvedb. Motoplat je na mal novejših guzzijih original, pol imaš pa še new tronic-kopija piranhe sam mal izboljšana, pa zdgm. tega zadnjega sem montiru, dela super, edina zamera so tanke telefonske žičke ki nekako ne sodijo na motor, pa nezaščiteno vezje. New tronic pa sem namontiru na lemana. Oba delata bp.
damian- Število prispevkov : 234
Kaj pa cenovno oz. price performance? A najdem na eBayu, verjetno pri nas ni tega... A pri montazi bi mi lahko pomagal?
primozz- Število prispevkov : 19
Na mojem starem NTX-u iz 87 so deli iz
https://www.electrexworld.co.uk/index.html
original Valeo starter(ne kitajski fake ponaredek) namesto Saprise, ali Lucas
v kombinaciji z
https://www.stein-dinse.biz/Moto-Guzzi/Electrical-Ignition/Ignition/Electronic-ignition-system/Elektronik-Sachse/Electr-Ignition-ZDG3-Guzzi-big-and-small-with-Bosch::1937.html
https://www.electrexworld.co.uk/index.html
original Valeo starter(ne kitajski fake ponaredek) namesto Saprise, ali Lucas
v kombinaciji z
https://www.stein-dinse.biz/Moto-Guzzi/Electrical-Ignition/Ignition/Electronic-ignition-system/Elektronik-Sachse/Electr-Ignition-ZDG3-Guzzi-big-and-small-with-Bosch::1937.html
Za v35 sem vzel Dyna S sistem.
Načeloma je plug and play. Nastaviš ga enkrat in pozabiš.
Ob takem vžigu je za imeti v mislih, da se lahko uporabijo katerekoli vžigalne tuljave. Pri platinah pa le tiste, ki so namenjene za platine (sicer se lahko nekej skurijo).
Razlika... motor vžge takoj. Nobenega problema.
Sem pa opazil da po nekaj vožnje po dežju malce škoduje zadevi, ampak to je delal že prej in moram najti krivca - malo začne trokirat, nakar vedno bolj. Verjetno kje kakšna povezava do stikala za ugasnit ali pa ključavnice.
S samim vžigom sem pa sicer zelo zadovoljen. Kupil sem rabljenega preko ebaya.
Mogoče je njegov edini minus to, da uporablja tovarniški centrifugalni sistem za predvžig. Občasno je torej potrebno zadevo očistiti in namazati.
Načeloma je plug and play. Nastaviš ga enkrat in pozabiš.
Ob takem vžigu je za imeti v mislih, da se lahko uporabijo katerekoli vžigalne tuljave. Pri platinah pa le tiste, ki so namenjene za platine (sicer se lahko nekej skurijo).
Razlika... motor vžge takoj. Nobenega problema.
Sem pa opazil da po nekaj vožnje po dežju malce škoduje zadevi, ampak to je delal že prej in moram najti krivca - malo začne trokirat, nakar vedno bolj. Verjetno kje kakšna povezava do stikala za ugasnit ali pa ključavnice.
S samim vžigom sem pa sicer zelo zadovoljen. Kupil sem rabljenega preko ebaya.
Mogoče je njegov edini minus to, da uporablja tovarniški centrifugalni sistem za predvžig. Občasno je torej potrebno zadevo očistiti in namazati.
Stran 1 od 1