Evo še jaz da se predstavim....
2 posters
Stran 1 od 1
Evo še jaz da se predstavim....
Bojan, za poznane tudi bmw (le zakaj?), prihajam iz Ljubljane, vozim pa R1200GS, R1200C in pa za šraufat CBF600SA (toliko da ne padem ven iz prakse o šraufanju)...
Mlad,lep, neodoljiv, nemreš fulat......
Drugače se ukvarjam z štromom vseh vrst....če koga kaj zanima, prosto vprašajte....
Mlad,lep, neodoljiv, nemreš fulat......
Drugače se ukvarjam z štromom vseh vrst....če koga kaj zanima, prosto vprašajte....
bmw- Število prispevkov : 40
Kraj : Ljubljana
Re: Evo še jaz da se predstavim....
Pozdravljen,
eno vprašanje, kako je z led lučmi za motorje ? A je res toliko boljša svetilnost ter vidnost ?
eno vprašanje, kako je z led lučmi za motorje ? A je res toliko boljša svetilnost ter vidnost ?
Mario- Število prispevkov : 40
Mario je napisal/a:Pozdravljen,
Verjetno si mislil na Xenon (HID) ali prav LED ?
No to pa je nekaj novega.....nimam izkušenj z lučmi za vozila na LED tehnologijo, lahko pa napišem svoje izkušnje z ostalimi svetili na LED tehnologijo ter svoje pomisleke glede tega.
ZA:
-fensi zgleda
-boljša svetilnost
-manjša poraba (obremenitev alternatorja, kar ni zanemarljivo če je alternator že tako obremenjen z aftermarket dodatki)
-daljša življenska doba žarnice (kar je seveda diskutabilno, saj jih še nihče ni izprobal v realnosti na dolgi rok)
PROTI:
-padanje svetilnosti z leti oziroma urami uporabe (proizvajalci najboljših LED svetilk,ki stanejo malo premoženje zatrjujejo da ima LED sijalka po 10letih še vedno 75% svetilnosti...seveda to še ni sprobano, saj se še ne koristijo 10 let..)
-izredna občutljivost na spremembo toka(napetosti) i kot je znano je tega na motorju ogromno (zato je tudi vprašanje življenske dobe takšne sijalke)
-cena nadomestne sijalke je verjetno nekje ranga 100 evrof (pa raje več kot manj)
-zamenjati sijalko na popotovanju če crkne....misija nemogoče
-........še kaj bi napisl, pa se mi mudi
odločitev je vsekakor tvoja, jaz osebno tega še ne bi tlačil na motor
ZA:
-fensi zgleda
-boljša svetilnost
-manjša poraba (obremenitev alternatorja, kar ni zanemarljivo če je alternator že tako obremenjen z aftermarket dodatki)
-daljša življenska doba žarnice (kar je seveda diskutabilno, saj jih še nihče ni izprobal v realnosti na dolgi rok)
PROTI:
-padanje svetilnosti z leti oziroma urami uporabe (proizvajalci najboljših LED svetilk,ki stanejo malo premoženje zatrjujejo da ima LED sijalka po 10letih še vedno 75% svetilnosti...seveda to še ni sprobano, saj se še ne koristijo 10 let..)
-izredna občutljivost na spremembo toka(napetosti) i kot je znano je tega na motorju ogromno (zato je tudi vprašanje življenske dobe takšne sijalke)
-cena nadomestne sijalke je verjetno nekje ranga 100 evrof (pa raje več kot manj)
-zamenjati sijalko na popotovanju če crkne....misija nemogoče
-........še kaj bi napisl, pa se mi mudi
odločitev je vsekakor tvoja, jaz osebno tega še ne bi tlačil na motor
Tako tudi bo - hvala za izčrpen odgovor!
Bomo še počakali malo, da tudi cena pade ;-)
Mario je napisal/a:Tako tudi bo - hvala za izčrpen odgovor!
služimo narodu.....
Stran 1 od 1