Naš Moto je Guzzi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

to pa je štima...

+2
Strom
mguzzi
6 posters

Go down

to pa je štima... Empty to pa je štima...

Objavlja  mguzzi Sre 30 Nov - 12:13

Kolega iz ptuj-a, se nam pridruži naslednjo pomlad na srečanjih ob torkih - MB sekcija.

Sicer pa, temperature bodo še višje, bi se lahko dobili že naslednji torek ?
mguzzi
mguzzi

Število prispevkov : 108

Nazaj na vrh Go down

to pa je štima... Empty Re: to pa je štima...

Objavlja  Strom Sre 30 Nov - 17:12

Uf.. všečno.

Tole je skoraj tako dobro (po izgledu sodeč original HD Sportster lonci):
Strom
Strom

Število prispevkov : 787
Kraj : Ljubljana

https://guzzi.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Rudi Sre 30 Nov - 18:57

Kolega iz Ptuja bi se lahko oglasil v MB,Bomo kakšno rekli.Dobivamo se v Motoparku na Partizanski c. pri Petrolovi črpalki.Lahko pa tudi priropotamo do Ptuja.Pokliči me na 040-781-510,da se dogovoriva.Naslednji teden bo topleje,pa se bomo furali!
Viva Guzzi! Pozdrav-RUDI!
Rudi
Rudi

Število prispevkov : 545
Kraj : Maribor,Medič-5km zah.iz MB

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Klemmy Ned 4 Dec - 10:36

Takega V-65 bi tudi jaz imel cyclops

Mimogrede, se bo kakšen tak prodajal kmalu?

Klemmy

Število prispevkov : 13

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  mguzzi Ned 4 Dec - 12:58

Mislim, da gre za Lafranconi...pravi, da so propelerji v auspuhu...ne bo dolgo, ko se srečamo, pa bomo dorekli zadevo...

če mi uspe prodati Bemfla, bom tudi sam iskal kaj podobnega...za do 200 km po regiji, taman...

mguzzi
mguzzi

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  mguzzi Ned 4 Dec - 15:23

Klemmy,
http://www.ebay.de/itm/MOTO-GUZZI-V-65-POLIZIA-DARK-REBEL-WINTER-PROJECT-/160693667769?pt=Motorr%C3%A4der&hash=item256a16c7b9#ht_24246wt_1270

kupiš pa ti ga Strom pa Zupi vkup spravita,,,cena...sitnica, bi rekel sir Oliver...kje so cajti Alan Forda? poznam možakarja, ki ima celo zbirko in jo tudi posoja...

mguzzi
mguzzi

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maxster Ned 4 Dec - 18:29

mguzzi je napisal/a:Klemmy,
http://www.ebay.de/itm/MOTO-GUZZI-V-65-POLIZIA-DARK-REBEL-WINTER-PROJECT-/160693667769?pt=Motorr%C3%A4der&hash=item256a16c7b9#ht_24246wt_1270

kupiš pa ti ga Strom pa Zupi vkup spravita,,,cena...sitnica, bi rekel sir Oliver...kje so cajti Alan Forda? poznam možakarja, ki ima celo zbirko in jo tudi posoja...

Pozdravljeni Guzzisti,
tega Guzzija spremljam že celo jesen, prodajalec "lebanese" ga je dal prvič ba E-bay nekje v drugi polovici septembra. Sedaj je z nekaj presledki že tretjič v ponudbi, vendar še ni našel novega lastnika.
Res je, da je predelava nekako uspela, vendar je še kar nekaj za postoriti. Manjkajo komplet bati z cilindri, saj je - kot sem uspel prebrati - prej imel 500 ccm pa je ob predelavi vgradil 650 ccm bate z cilindri ampak tudi ti ni bilo v redu. Sedaj piše, da ni kompresije, se pravi, da so al obročki al pa celo cilindri potrebni kakšne speciale..., ne vem. Sicer sem potem iskal rabljene cilindre od v65 vendar so zelo zelo redki. Kolikor vem pa takrat do 85 ni bilo policijskih v65 - ampak le V50. Se pravi, da je to predelan policijski V 50, ne pa v 65 kot omenja prodajalec. Policijski V65 so prišli šele leta 86 oz 87.
Vprašanje je tudi v kakšnem stanju je motorna gred z ležaji ?, saj je potrebno ob morebitni predelavi na 650 ccm OBVEZNO zamenjati tudi oboje ležaje na motorni gredi. Se pravi obvezno do kraja razdreti motor, zamenjati vse potrebno in ponovno sestaviti. Ob začetni ceni 1499 € se mi to zdi preveč glede na to, da je to že predelan motor oz ni več original . Seveda bo nekdo rekel da je to lepa in kul predelava vendar predelava oldtimerja ni to TO, ampak šteje (vsaj zame) le original.
Ta motor zato ni vreden več kot 700-800 €, kjub temu, da je ta prodajalec ogromno vložil v ta projekt. Zato se pa tudi tako dolgo prodaja. Če ga bo prodajalec ob naslednji ponudbi ponudil od 1€ naprej bo končna cena nekje med 550 in 650 €.
1499 € začetne cene za V50 (kot že tretjič od septembra) je krepko preveč. Sicer je to moje osebno mnenje,vendar če komu paše naj kar ponudi...

Nazadnje urejal/a Maxster Ned 4 Dec - 18:53; skupaj popravljeno 1 krat
Maxster
Maxster

Število prispevkov : 69
Kraj : Ptuj

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maxster Ned 4 Dec - 18:46

mguzzi je napisal/a:Mislim, da gre za Lafranconi...pravi, da so propelerji v auspuhu...ne bo dolgo, ko se srečamo, pa bomo dorekli zadevo...

če mi uspe prodati Bemfla, bom tudi sam iskal kaj podobnega...za do 200 km po regiji, taman...

Da Lafranconi Competizione original za V65 z 38 mm premera ob vstopu v lonec.
Če verjamete al ne sem jih iskal več kot leto dni. Uradno novih več ne moreš kupiti, saj jih proizvajalec že dolgo več ne dela. Obstajajo še sicer kot kakšna stara zaloga vendar so precej dragi. Je pa zato zvok da "dol padeš" dobesedno. Sicer občasno zalutajo na €-bay kakšni rabljeni. Cena zavisi od stanja ohranjenosti in se giblje med 120 in celo 300 €.

Mguzzi, napisal si citiram ...za do 200 km po regiji, taman...
sem se kar nasmejal vendar to je ja Guzzi, ne pa kakšna Panonia al pa Jawa, Puch itd.
Jaz z mojo 65-tico upam na "Nord Cup" in nazaj - kar se vzdržljivosti tiče kaj šele 200 km po regiji heh.

No pa šalo na stran, Jaz svojo vozim sedaj že drugo leto, čisto ljubiteljsko ko imam čas,gre kot "Breitling" če me razumete. Res je (bil) problem včasih z elektriko, vendar sem letos ugradil elektronski vžig Motoplat in sedaj je mir.
Samo še za konec:
Drugo sezono nameravam s tem motorjem po jadranski magistrali do Črne Gore in potem do Kraljeva
Če bom zdrav seveda, Guzzi vem da sigurno bo.
Maxster
Maxster

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maxster Ned 4 Dec - 19:02

Klemmy je napisal/a:Takega V-65 bi tudi jaz imel cyclops

Mimogrede, se bo kakšen tak prodajal kmalu?

Priporočam da obiščeš spletno stran Mobile.de. Sicer so V65 že bolj redki. trenutno jih je okrog 10.
lp
Maxster
Maxster

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maxster Ned 4 Dec - 19:27

Rudi je napisal/a:Kolega iz Ptuja bi se lahko oglasil v MB,Bomo kakšno rekli.Dobivamo se v Motoparku na Partizanski c. pri Petrolovi črpalki.Lahko pa tudi priropotamo do Ptuja.Pokliči me na 040-781-510,da se dogovoriva.Naslednji teden bo topleje,pa se bomo furali!
Viva Guzzi! Pozdrav-RUDI!

Če verjameš al ne Rudi, sem se ene zadnjih lepih sobot v oktobru hotel oglasiti v Motoparku. Sem prišel do MB, pa me je prav v Mariboru na ptujski cesti ustavil policist na motorju. Ker sem imel to čelado kot je zgoraj v videu mi je prepovedal nadaljno vožnjo zaradi tega, ker na čeladi nisem imel E homologacije. Ker sem čelado že pred leti kupil, takrat nisem polagal pažnje na E homologacijo. Da pa je bila mera polna, me je omenjeni policist še kaznoval s 125 € ter prepoveedal nadaljno vožnjo. Čeprav imam še drugo čelado Nolan N43 air, sem takrat pač hotel priti v MB s primerno Jet čelado, ker nekako bolj paše k temu oldtimerju...
No ta dan sem pač moral predčasno končati vožnjo prav zaradi omenjenega dogodka. Sem hotel policaju razložiti da ta Guzzi pač ni neki R-motor, da je le zgolj 28 let star oldtimer in da če je sam motorist bo to razumel...
A je bil ne samo gluh ampak tudi gluhonem. A kazen je pa znal napisati. Če to mogoče bere v kar sicer dvomim sem mu pripravljen javno podariti kar nekaj komplimentov - onih njemu primernih heh.
Siceer pa sem Guzzija že pospravil in parkiral. Verjemi, da sem se že pred več kot 28-imi leti ogromno navozil prav v zimskih razmerah (Kraljevo). Tako da bom tudi letošnjo enostavno preskočil. Imam še kar nekaj dela z še enim projektom, saj me v garaži že nestrpno čaka V65 Florida...
Maxster
Maxster

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Rudi Ned 4 Dec - 20:37

Ja,Maxter,tisto s policajem,se ni čuditi!Imajo normo,razuma in srca pač ne(naj mi oni pravi pač oprostijo!).
Vidim,da si pravi Guzzist,z pravo kilometrino!Jaz Californije še nisem pospravil,čakam malo sončka,pa se prifuram do Ptuja.Prej bom poklical,da se dogovorimo.
Pozdrav-RUDI! Laughing
Rudi
Rudi

Število prispevkov : 545
Kraj : Maribor,Medič-5km zah.iz MB

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  mguzzi Pon 5 Dec - 7:52

Maxster,
...200 km po regiji...mišljeno na bolečine v križu, neudoben položaj....saj veš, smo že v letih in te tresljaji kar zdelajo, no vsaj mene so, ko sem dnevno naredil 600 km na Californiji...

Seveda pa je vse odvisno od tega, kakšne cilje si zadaš, koliko km na dan, koliko postankov...bistvo ni v prevoženih km temveč v feelingu, ki ta ga nudi motor, za kar pa je Guzzi brez konkurence...sem vozil 10 let, pred Cali. še Nevado 350...

Kar se pa tiče vzdržljivosti...ko ga nekrat vrihtaš, ni problemov, no vsaj sam jih nisem imel, pa sem vse sam šraufal...

mej-te se
mguzzi
mguzzi

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Strom Pon 5 Dec - 13:40

mguzzi je napisal/a:Klemmy,

Absolutno predrago...

Zadnje čase malce bolj komplicirajo pri starodobnikih, pa bi bilo res bolje, če bi bil originalen.
Mislim, da bi bilo tudi 500€ preveč.

Pogledati se splača še po subito.it in pa www.ebay.co.uk in vzeti nekaj delujočega, v originalnem, če že malce zmahanem stanju.
Strom
Strom

Število prispevkov : 787
Kraj : Ljubljana

https://guzzi.slovenianforum.com

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Zupi Pon 5 Dec - 19:44

Kolikor je meni znano ne moreš kar cilindre na 500 cc mašini zamenjat s 650, to ne gre...Bo ztreba 650 kupit, jaz bi raje 750, če že moraš mašino nabaviti. Fer cena za 750 cc je 300-400 eur, nekako pol evra na cm.
Zupi
Zupi
Zupi

Število prispevkov : 1310
Kraj : Komenda

http://www2.arnes.si/~szupet

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Zupi Pon 5 Dec - 19:47

Ko gledam slikco, karter je od 750, starter je Lucasov-ta star, cena je previsoka, saj res ne veš kaj si kupil.
Zupi
Zupi
Zupi

Število prispevkov : 1310
Kraj : Komenda

http://www2.arnes.si/~szupet

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Klemmy Pon 12 Dec - 10:53

Res je, tudi meni je najbolj všeč takšen, kakršen je prišel iz tovarne. No, Lafranconijev se seveda nebi branil.Sploh ne Very Happy

Drugače pa Maxter, imaš res zavidanja vreden stroj, točno tak mi je najbolj všeč, z barvo vred.

LP,Klemen

Klemmy

Število prispevkov : 13

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh